phone +40 757 236 313 email office@drdrasovean.ro
+
email chat

Totul despre gastrectomie

În acest articol vom discuta despre gastrectomie, un tratament chirurgical comun pentru cancerul la stomac. Îți voi explica tot ce trebuie să știi despre această procedură și cum poate ajuta la tratarea bolii.

Gastrectomia

Cancerul la stomac

Cancerul la stomac este o afecțiune în care celulele canceroase se dezvoltă în mucoasa stomacului. Această afecțiune este frecventă, iar simptomele sale pot fi confundate cu cele ale altor probleme de sănătate.

Simptome și factori de risc

Simptomele cancerului sunt adesea vagi și pot fi confundate cu alte afecțiuni digestive. Simptomele precoce pot fi greu de recunoscut și includ durere de stomac, pierdere în greutate inexplicabilă, greață, vărsături și senzație de plenitudine după mese mici. Simptomele mai avansate includ sângerare, dificultate înghițirii și o senzație constantă de plenitudine în stomac.

Factorii de risc pentru cancerul la stomac includ istoricul familial de cancer la stomac, infecția cu Helicobacter pylori, fumatul, consumul excesiv de alcool, obezitatea și alimentația nesănătoasă. Există, de asemenea, un risc mai mare de cancer la stomac pentru persoanele de peste 50 de ani și pentru bărbații cu grupa de sânge A.

Tratament – gastrectomia

Gastrectomia este o procedură chirurgicală importantă și poate fi folosită pentru tratarea cancerului la stomac în stadiile incipiente. În timpul procedurii, chirurgul îndepărtează țesutul canceros și poate, de asemenea, îndepărta o parte sau întregul stomac, precum și ganglionii limfatici învecinați.

Gastrectomia parțială este o procedură în care se îndepărtează o parte din stomac și o parte a țesutului din jur. Gastrectomia totală este o procedură mai complexă în care se îndepărtează întregul stomac și o parte a esofagului. În ambele proceduri, medicul va face o incizie în abdomenul tău și va îndepărta țesutul afectat.

După gastrectomie, stomacul tău va fi mai mic, sau inexistent, astfel încât va fi nevoie să mănânci porții mai mici și mai dese. De asemenea, este posibil să experimentezi probleme de digestie, cum ar fi diareea, greața sau vărsăturile. Medicul tău îți va oferi instrucțiuni clare despre cum să îți schimbi dieta și stilul de viață pentru a minimiza aceste efecte secundare.

Dacă experimentezi simptome de cancer la stomac sau ai factori de risc pentru această afecțiune, nu ezita să iei legătura cu mine pentru o evaluare și o discuție despre opțiunile de tratament.

Leave a Comment