phone +40 757 236 313 email office@drdrasovean.ro
+
email chat

Glanda tiroidă. Tiroidectomia. Riscuri și complicații

Glanda tiroidă este o glandă mică în dimensiuni, dar a cărei rol este să ajute întreg organismul să funcționeze. Astfel, este important să cunoaștem ce este glanda tiroidă, ce presupune tiroidectomia și care sunt riscurile și complicațiile.

Glanda tiroidă este o glandă mică în dimensiuni, dar a cărei rol este să ajute întreg organismul să funcționeze. Astfel, este important să cunoaștem ce este glanda tiroidă, ce presupune tiroidectomia și care sunt riscurile și complicațiile.
Glanda tiroidă

Despre glanda tiroidă

Tiroida este o glandă endocrină extrem de importantă în creșterea și dezvoltarea organismului uman și este responsabilă de modul în care funcționează fiecare celulă, fiecare organ, fiecare mușchi. Rolul tiroidei se reflectă și în modul de funcționare a inimii, a tractului digestiv, a creierului și a oaselor.

Aceasta ajută la reglarea multor funcții ale corpului prin eliberarea unei cantități constante de hormoni tiroidieni în sânge. De exemplu, dacă organismul are nevoie de mai multă energie, glanda tiroidă știe acest lucru și eliberează mai mulți hormoni pentru a ajuta corpul uman să facă față provocărilor la care este supus.

Despre tiroidectomie

Dacă te pregătești de o tiroidectomie, este important să știi că, precum orice intervenție chirurgicală, există anumite riscuri și complicații asociate. În acest articol, vom discuta despre ce trebuie să știi despre aceste riscuri și cum le poți minimiza.

În primul rând, trebuie să știi că tiroidectomia este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează total sau parțial glanda tiroidă. Riscurile acestei intervenții includ sângerare, infecții, dificultăți de respirație și daune aduse nervilor vocali. De asemenea, este posibil să apară o cicatrice vizibilă la nivelul gâtului după intervenție.

Riscuri și complicații

Pentru a minimiza riscurile, este important să urmezi cu strictețe instrucțiunile medicului tău cu privire la pregătirea pentru intervenție. Comunică-i medicului tău toate afecțiunile medicale pe care le ai și medicamentele pe care le iei, astfel încât medicul tău să poată lua în considerare acestea atunci când îți prescrie anestezia sau alte medicamente.

De asemenea, asigură-te că urmezi toate instrucțiunile legate de alimentație înainte de intervenție și de administrarea medicamentelor prescrise. În plus, este important să eviți fumatul și alcoolul înainte de intervenție pentru a minimiza riscul de complicații.

Este foarte important să discuți în prealabil despre orice nelămuriri sau preocupări ai. Eu sunt deschis să discutăm despre intervenție dacă te afli în această situație!