phone +40 757 236 313 email office@drdrasovean.ro
+
email chat

Hernia ombilicală: tot ce trebuie să știi despre intervenția chirurgicală

Dacă ai fost diagnosticat cu hernie ombilicală, probabil te gândești la intervenția chirurgicală. Ei bine, acest lucru poate să te sperie, dar nu-ți face griji, eu îți voi oferi câteva informații esențiale despre ce se întâmplă în timpul intervenției chirurgicale pentru hernia ombilicală.

În primul rând, ce este o hernie ombilicală? 

Aceasta apare atunci când o parte a intestinului trece printr-o zonă slabă a mușchilor abdominali, provocând o umflătură dureroasă în jurul buricului. Această afecțiune este foarte comună și poate fi tratată cu o intervenție chirurgicală.

Hernia ombilicală

Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală pentru hernia ombilicală implică crearea unei incizii în apropierea buricului pentru a repara defectul mușchilor abdominali și a întări zona afectată. În timpul procedurii, medicul tău va îndepărta cu atenție țesutul afectat și va îndepărta orice porțiune de intestin care ar putea fi afectată. În cele din urmă, va introduce o plasă specială de fibră sintetică pentru a întări zona afectată și a preveni recidiva.

Riscurile și complicațiile

Riscurile și complicațiile asociate cu intervenția chirurgicală pentru hernia ombilicală sunt relativ rare și includ sângerare, infecție și leziuni ale nervilor. Cu toate acestea, dacă urmezi sfaturile medicului tău și îți pregătești corpul în mod corespunzător înainte de intervenție, poți reduce riscul acestor complicații.

Recuperarea

În general, pacienții se recuperează rapid după intervenția chirurgicală pentru hernia ombilicală și pot reveni la activitățile lor normale în câteva săptămâni. Este important să urmezi cu atenție instrucțiunile medicului tău în timpul perioadei de recuperare și să eviți eforturile fizice mari și ridicarea greutăților timp de câteva săptămâni.

Fii fără griji, intervenția chirurgicală pentru hernia ombilicală este o procedură comună și relativ sigură, cu riscuri minime de complicații. Dacă ai primit acest diagnostic, voi fi acolo pentru a te ajuta și a te ghida prin întregul proces.

Leave a Comment